torsdag 25 mars 2010

Choklad, överraskning och choklad


Fast kanske ingen överraskning ändå, allt från oss har ju med choklad att göra.


Chokladägg fyllda med en blandning av våra chokladpraliner. Ägget har vi dekorerat med små kristyrblommor i vårens färger. Så här färgglatt har det aldrig varit i Minas Chokladstudio.


Välj mellan stort ägg med 11 praliner eller litet ägg med 5 praliner.

onsdag 24 mars 2010

PåskDessert



Skulle det passa med något chokladigt efter påsklunchen?


  • Chokladbiskvi med mörk krämig tryffel

  • Mörkt chokladskal fylld med syrlig limetryffel, toppad med mjuk maräng

  • Kladdig och seg chokladmuffins med krämig tryffel i mitten

... eller någon av Minas chokladtårtor.

söndag 21 mars 2010

Öppettider Påsken 2010



Inför Påsken 2010 håller vi extraöppet för alla chokladsugna. Njut en chokladfika i Rinkaby innan det bär av ned till Konstrundan på Österlen.
Onsdag 24 mars - torsdag 25 mars kl. 13-17

Fredag 26 mars kl. 13-18

Lördag 27 mars kl. 10-14

Onsdag 31 mars - LångFredag kl. 13-17

Påskafton kl. 10-14
Från Skärtorsdag till Påskdagen finns vi även inne på Quality Hotel Grand.

Påsken 2010


Nu har vi laddat upp med massor av god choklad inför påsken. Frossa i äggformade chokladpraliner med smaker som PassionCitron, VitSaltCaramell eller BananKokos. Lägg dina praliner i ett fint pappersägg och ge bort till den du tycker om.

Bäst av allt är Minas variant av "Kinderägg". Ett stort chokladägg, krossa det så trillar chokladpralinerna ut.

torsdag 18 mars 2010

Bräck av mjölkchoklad

Kombinationen av choklad, mandel och nötter är fantastiskt gott tycker jag. Lägg till några smakrika, osvavlade aprikoser så är lyckan gjord.

Mjölkchokladen har en kakaohalt på 42%. Den har en kraftfull chokladsmak med lite ton av karamell.

tisdag 16 mars 2010

Tog en tur till Önnestad för att hälsa på Ingalill, Trollets Keramik.



Hösten 2007 gjorde "Trollet" sitt första besök i Minas Chokladstudio. Hon satte sig ned i chokladkaféet och fick inspiration att skapa vår egen servis. Senaste tillskottet är liten skål att lägga god choklad i. Locket pryds av en liten, liten kakaofrukt.

onsdag 10 mars 2010

Boka in chokladprovning lördag 20 mars


Har sedan starten 2007 kallat mina chokladprovningar för Chokladupplevelser. Man sitter ju inte bara och provar, utan man upplever med alla sina sinnen. Redan när du kliver in genom dörren försöker vi förmedla en slags chokladatmosfär i valet av färger och material till exempel. Sniffa in chokladdoften från köket, titta på chokladbilder, känn chokladens alla egenskaper i din mun och lyssna till chokladmusiken som strömmar ut högtalarna.

Lördag 20 mars kl. 11-12.30 är det dags för Chokladupplevelse2. Vi börjar med en varm choklad som välkomstdrink. Därefter avnjuter vi 9 olika bitar. Vi smakar skillnad på choklad från olika kakaobönor och lär oss hur en pralin blir till, från kakaoträdet i Mexiko till den lilla chokladfabriken i hjärtat av Rinkaby.
Välkommen att boka din plats via mail eller 0768-716884. Priset är 275 kr/person.

måndag 8 mars 2010

Minas Chokladtårta med hallon



Det började med ett ChokladKalas i Minas Chokladstudio, mars 2008. En av mina blivande stamkunder, bokade bord för sina nära och kära. Tårta är ett måste när det skall ställas till med kalas! Sedan dess beställs samma tårta i början på mars och i helgen var det dags igen.

Knaprigt seg mandelmaräng, vit chokladkräm med vanilj, syrlig hallonkompott och mustigt mörk chokladmousse som täcks med ett tunt lager mörk chokladkräm.

Minas tårtor görs på beställning, gärna 1 vecka innan den hämtas. Välj tårta för 8, 10 eller 12 personer. Självklart är det choklad i alla tårtor!

Går ni i bröllopsplaner eller har en annan stor fest på gång är ni välkomna att boka egen provsmakning med rådgivning.

tisdag 2 mars 2010

Bibo- mysigaste bikupan jag har sett!



Var i Värmland på jobb i förra veckan. I egenskap av Eldrimners "unga mathantverkare" deltog jag som inspiratör vid Mathantverksdagen strax utanför Kristinehamn.

Passade på att säga hej till morfar Hans och hans bin, som producerar den honung som används i alla våra chokladpraliner.
Trots -21 grader verkar de ha det skönt inne i Bi-bo. Vila er nu, vi behöver mycket honung i Minas Chokladstudio!