onsdag 28 april 2010

Valborgsmässoafton och 1 maj 2010

Nu på fredag firar vi Valborgsmässoafton och stänger lite tidigare, närmare bestämt redan klockan 16:00. Från kl. 10:00 är chokladbutiken öppen och chokladkaféet öppnar kl. 13:00 som vanligt.

Lördag 1 maj är chokladstudion öppen för bokningar. Välkommen att sms:a, ring eller maila så bokar vi in ert besök.

Minas Chokladstudio önskar er alla en mycket trevlig helg, nu när det är dags att hälsa våren välkommen!

fredag 23 april 2010

Havtorn, en smak som påminner om apelsin


Havtorn är ett litet bär som växer på buskar. Det växer havtornsbuskar vilt längst med de svenska havskusterna. Havtornen som används i vår chokladpralin kommer från Sune i Dals Långed, Havtornspecialisten

Havtorn är ett mycket syrligt bär som påminner om citrus och apelsin till smaken. I Minas Chokladstudio blandas puré av havtorn med päronet Greve Moltke från Vånga. Päronet ger tryffeln en mild och rund smak. Sedan tillsätts en klick med honung från Morfar Hans bigård, smör och lite Calvados. Den lena fyllningen spritsas i ett skal av mjölkchoklad. Nästa dag rullas pralinen i mörk choklad och krispigt farinsocker. När chokladen har stelnat är det bara att njuta.

måndag 19 april 2010

Vad blir du sugen på när solen tittar fram?

Det är mjukt och kallt. Ofta kan man välja mellan bägare eller strut. Den kommer att förvaras i vår nymålade frys (som ni säkert redan sett skymten av när ni varit inne för att fylla på chokladförrådet där hemma).

Helgen som var testade vi fram 3 olika smaker med den fantastiska ingrediensen CHOKLAD. Överraskade!? Jag och kära praktikanten gick glada hem med magarna fulla av iskall njutning.

Kommer att finnas till försäljning från början av maj, men innan dess måste den provsmakas av er. Maila in din intresseanmälan, så kontaktar jag dig när det blir dags för provsmakning i Minas Chokladstudio.

amina@chokladstudion.se

Vad sägs om choklad til frukost i helgen?

På lördag serveras nästa ChokladFrukost och det finns några få platser kvar. Vi avnjuter en frukostbuffé i chokladens tecken från kl. 10:30. Ger bra energi inför en fortsatt shoppingrunda bland Kristianstads gator och torg.

Ring 0768-716884 eller maila mig för att reservera din plats.

tisdag 13 april 2010

Hallon och choklad, en klassisk smakkombination

Detta var en de första favoriterna i Minas Chokladstudio. Numera används hallon från Bröderna Sibbessons i Näsum. Hallonen får sitta på busken tills se är alldeles djupröda, fyllda med härlig sommarsmak och nästan mosar sig när de plockas.

I Minas Chokladstudio mixas bären till puré och kärnorna silas bort. Hallonpurén portionsförpackas i små burkar och fryses in för att tas fram och användas ända till nästa sommar.

Hallonpurén kokas upp tillsammans med en klick honung och blandas sedan med mörk choklad till en krämig, glänsande, mörkt vinröd tryffel. En skvätt whisky blandas i och sedan fylls tryffeln i chokladskal. Nästa dag doppar vi chokladskalen i mörk choklad och pudrar över lite kakao.

Hallontryffeln är den vår enda mjölkfria chokladpralin.

onsdag 7 april 2010

Flytta ditt kontor till Rinkaby


Gröna Gårdar passerade Rinkaby för någon vecka sedan och beslöt sig för att plugga in datorn och utföra både telefonkonferens och kontorsjobb. Det såldes en och annan köttbox under eftermiddagen. Med lite choklad i magen kan man inte göra annat än att jobba bra.


Det här var minsann inte första gången Minas Chokladstudio förvandlats till ett mindre "kontorshotell". För lite mer än ett år sedan kunde man se två stiliga män sitta i kostym mittemot varandra med varsin dator, njuta av chokladsemlor och sörpla varm choklad för fulla muggar.


Då och då kommer även en mindre grupp glada pensionärer hit och hälsar på. De beställer kaka, pralin och kaffe och sedan blir det pokerspel i några timmar.


Ett mycket trevligt inslag i min chokladiga vardag.

lördag 3 april 2010

Choklad, lime och maräng

Mörk choklad, syrlig chokladkräm med lime och på toppen mjuk söt maräng.

Detta har blivit en favorit hos en av mina stamkunder. Hon beställde 10 stycken som skulle serveras som dessert till middagsgäster. Maten var så god och sällskapet hade så trevligt så desserten glömdes bort. När gästerna tackat för kvällen och kört hem hittades desserten i kylskåpet. En avnjöts innan tandborstning. Och sedan en till eftersom hon ändå var uppe och skulle dricka lite vatten. Efter några timmars sömn, en till och innan morgonsolen steg var alla uppätna.