måndag 23 augusti 2010

PepparMynta


Hemma hos min mormor dricker vi alltid te med mintsmak innan det är dags för natten. Vi går ut i mormors örtträdgård och plockar mynta. Pepparmynta, krusmynta och kungsmynta. Fräscht och gott!

Mint och choklad är en klassisk kombination. Skulle tro att de flesta som jobbar med choklad har mintchoklad i sortimentet. Balansen mellan för mycket och för lite är hårfin, speciellt om man använder mintolja. Har man otur kan det påminna om tandkräm. På ett av mina tidigare jobb blandades olika mintoljor från olika tillverkare för att uppnå rätt smak.

Det blir lite enklare om man gör som vi i Minas Chokladstudio. Vi tar en promenad ut i trädgården och plockar gröna små blad av pepparmynta. Jag satte en liten planta för två år sedan och nu växer den som en mycket trevlig ogräs. I köket kokar vi upp grädde med nyskörden, blandar med mjölkchoklad, tillsätter en klick smör och en skvätt sprit. Nästa dag när vi kommer till jobbet väntar små krämiga chokladpraliner med en ljuvligt grön mintsmak. Mycket gott!

tisdag 10 augusti 2010

Tårtkalas när Minas Chokladstudio firar 3 år 9 september!

Tiden går fort när man har roligt, och den 9 september har det gått 3 chokladiga år här i Rinkaby. Mycket har hänt och mycket mer väntar. Choklad är ju ett fantastiskt material att jobba med. Inte nog att det är mycket gott. Man kan använda det till så mycket. Massage, frossa, frukost, tårta, praliner, desserter, glass, kalas, tupp, stickade mössor, honung, te, vetekuddar, konst, läppcerat och tvål för att nämna lite.

Födelsedagen firas med stort tårtkalas. En tårtbuffé dukas fram kl. 16:00-19:00. Boka bord, ta med alla du känner och njut alla Minas chokladtårtor med kaffe eller chokladte för endast 60 kr/person.

måndag 9 augusti 2010

Chokladfrukost lördag 14 augusti kl. 10:00



Vi har en extrainsatt Chokladfrukost på gång. Nu på lördag kl. 10:00. Boka ert bord senast torsdag 12 augusti via mail amina@chokladstudion.se eller med sms eller samtal till 0768-716884. En helt underbar start på dagen!

onsdag 4 augusti 2010

Lakritsrot, hallon och vit choklad

När vår yngsta granne skulle döpas skapades en ny tårta i Minas Chokladstudio med smaker som hennes chokladtokiga mamma älskar.
Mörk chokladbotten, syrlig hallonkompott, chokladkräm med lakritsrot och vit chokladmousse. Fantastiskt gott! Tack för att jag fick komma.
När en av minna tårtstammisar tittade in härom veckan önskade han sig denna tårta som även hans fru njutit av under senaste födelsedagen. Han gillar inte choklad så mycket. Sedan var han inte så förtjust i lakrits heller. Men annars var den mycket god. Ännu en tårta, fast med samma utseende, var född.
Mörk chokladbotten, syrlig hallonkompott, limetryffel och vit chokladmousse. Går hem även hos de som inte gillar choklad.