tisdag 14 september 2010

Mitt i smakmånad Kristianstad - provbakning pågår

Har ju fördelen att vara hemma och mysa med lilla Vilma på tisdagar. Brukar bli en simtur i Evas varmvattenbassäng på förmiddagen och en lång promenad på eftermiddagen. Idag var vädret inte på vår sida, så vad passar sig egentligen bättre än chokladkaksbakning.

För någon vecka sedan skickade Elin ett recept till mig. I samarbete med Kristianstad Kommun har hon tagit fram en mycket trevlig receptfolder, med ingredienser från matmakare här i bygden. Foldern kommer att delas ut under Skördefesten på Södertorg sista lördagen nu i september.

Från Minas Chokladstudio kommer ingredienser till en underbart mjuk, fluffig och seg chokladkaka gjord på kakaobönan Forastero med knapriga rostade kakaobönor på toppen.

Lilla Vilma, som dagen till ära ansvarade för kvalitetssäkringen, intygar att smeten var fruktansvärt god.

I Minas Chokladstudio kommer det att finnas förpackningar med så mycket choklad du behöver för att själv kunna baka Elins kaka och på etiketten finner du receptet.

söndag 5 september 2010

Nöbbelövspralinen- mörk choklad och fänkål

På Nöbbelövs Gård strax utanför Kristianstad odlar Linda och Peter en massa ekologiska grönsaker och mjölkar varje dag 80 ekologiska kor.

Denna helg är det Ekorundan och Öppen gård här i Nöbbelöv, Minas Chokladstudio finns självklart på plats. Hela lördag och söndag kan man åka traktor, förlja med på kosafari, plocka egna grönsaker, klappa kalvar och ta in korna för mjölkning. I gårdslängan finns smakprover på ekologisk ost från skånemejerier, surdegsbröd från Tranan i Sibbhult, mycket god salami från Bondens Skafferi och Minas choklad.

Dag en till ära har vi i Minas Chokladstudio gjort en Nöbbelövspralin. Ekologisk mörk choklad med fänkål odlad av Linda och Peter. En krämig tryffel med lite sälta. Mycket god kombination. Nytt i Minas eko-sortiment är även en mörk drickchoklad med toner av kanel samt en müslibar (som jag förövrigt smaskar på just nu).

Så ta er en tur denna vackra höstdag och besök en gård som tänker lite grönare.