söndag 31 oktober 2010

Var så god och sitt

Bordsplacering och pralin-till-kaffet i ett. I Minas Chokladstudio älskar vi choklad. Choklad är ju ett fantastiskt material som kan användas till det mesta.

Sofia har gjort små kort som vi enkelt fäster på en chokladbit. Det kan vara ett tunt chokladskal, en helgjuten chokladbit med torkade bär inuti eller en chokladpralin fylld med krämig tryffel av valfri smak.

lördag 30 oktober 2010

Ett helt vanligt brudpar att sätta på tårtan...

...fast handgjort, stilrent, av choklad och utseendet kan anpassas till brudparets personligheter och intressen. Vår egen brudparsdesigner heter Lotta och har en massa brudparsidéer på lager.

Ska man inte gifta sig skapar Lotta även bebisar till doptårtan.

söndag 24 oktober 2010

Bröllopsplaner - dags för inbjudan

De flesta av Minas chokladkunder som skall till att gifta sig kommer lite för sent. Det är nämligen blivande brudar som bjuds på choklad under möhippan; chokladfrossa, chokladprovning, chokladfrukost eller chokladmarinerad tupp med chokladsås till exempel.

När det väl är dags för möhippa är ju oftast inbjudningskort, dessert, presenter till gästerna och bröllopstårtan redan bestämt och klart. Därför skall Minas Chokladstudio nu bli bättre på att ta hand om den blivande bruden och brudgummen redan i början av bröllopsplaneringen.
Minas Chokladstudio samarbetar med Sofia, som är en riktig pysseltjej. Hon producerar presentkort till våra chokladaskar som på löpande band, och nu har hon gjort förslag på inbjudningskort. De kan självklart beställas i den färg och utförande som passar ert tema och bröllop bäst. På kortet fäster vi chokladbitar, så att gästen redan hemma kan smaka på vad som komma skall. Chokladbitarna kan dekoreras med brudparets initialer, temafärg eller loggo.

onsdag 13 oktober 2010

Östersund, Saerimner och SM i mathantverk

Tog nattåget till Östersund i måndags för medverkan vid årets Saerimner. Anordnas av Eldrimner som är ett nationellt resurscentrum för mathantverk. Jag ingår i Eldrimners ungdomssatsning, Generation Mathantverk. Det innebar deltagande med ett mycket kort invigningstal samt intervju på stora scenen på tisdagkvällen. Detta var även 5:e gången som jag sitter med i juryn för SM i Mathantverk och 4:e gången med den ärofulla titeln, ordförande. Klassen är så klart Chokladpraliner och hantverkskonfekt.

Vi provade mellan kl. 11-16, 8 olika chokladpraliner och 6 olika konfekt (kola, knäck och marmeladkonfekt). Många spännande smaker och vinnaren är supergod med mycket innovativ smaksättning. Medaljerna delas i kväll ut under den stora Mathantverksgalan om några timmar.

Hela dagarna är fulla med intressanta seminarier, trevliga människomöten och provsmakning. Trevligast idag var verkligen en fantastisk "brunost", en getost från Norge med seg konsistens och fantastisk smakkaraktär åt lakrits- och chokladhållet. Både sälta och sötma. Den med Minas Chokladkräm på, det vore som att ta en raket direkt till stjärnorna...

tisdag 5 oktober 2010

LakritsRot med en flinga havssalt

Min absoluta favoritpralin. Jag älskar choklad i kombination med salt. Äter minst en LakritsRot under en arbetsdag, minst!

Vi använder lakritsrot från Italien. Den får koka med i grädden tillsammans med en klick honung. Lakritsgrädden blandas med mörk choklad och lite smör. En skvätt anis-snaps tillsätts för konserverande effekt. Sedan spritsas tryffeln i skal och får vila till nästa dag, då det är dags att försluta pralinen och rulla den i mörk choklad. Vi dekorerar med en flinga havssalt.
En favorit inte bara hos mig. Skulle tro att 80% av alla våra chokladkunder väljer LakritsRot. Vissa blir riktigt hotfulla om den är slut. Som en höggravid tillexempel. Hon vaggade in genom kaféet och fram till pralinmontern. Tittade sig omkring och gav mig sedan en arg blick. Var är lakritspralinen!? Vi hade några på gång i köket, men det skulle ta någon timme till. Kunden slog sig ned vid ett bord, slog upp telefonen och började beta av släkten. Fick tag på en kusin som lovade köra inom Rinkaby på väg från jobbet. Lyckligare människa får man leta länge efter.