fredag 22 juli 2011

Ännu mera sommaröppet

Hela Rinkaby är fullt av sommarglada och fikasugna människor i alla åldrar, därför utökar vi nu våra öppettider.

Tisdag 26 juli-fredag 29 juli kl. 11-18
Lördag 30 juli kl. 10-15
Måndag 1 augusti - fredag 5 augusti kl. 11-18
Lördag 6 augusti kl. 10-15

Mat- och hantverksmarknad
3-5 augusti här utanför Minas Chokladstudio och Gittes Tygkälla kl. 12-18 alla dagar.
Tovat, tyg, keramik, stickat, frukt & grönt, sylt & marmelad, ekologisk äppelmust, glass & choklad, kaffe, silversmycken, ullprodukter... Välkommen att uppleva och njuta! Infart Gälltoftavägen via väg 118 mellan Kristianstad och Åhus.

Trubadur och buffé med lokala råvaror
5 augusti kl. 18.30 140 kr/person
Boka mat och bord på 0768-716884 eller amina@chokladstudion.se
Alla är också välkomna att lyssna på trubadur, köpa fika eller kanske ha med egen fikakorg. Bord och stolar är reserverade för buffégäster så ta gärna med egen stol eller filt. 50 kr/person.
Vid regn sitter vi inne i Minas Chokladstudio, vilket begränsar antalet platser. Först till kvarn!

Minas Glass

Det är så roligt med glass. Kan inte bestämma mig för en glassmeny, utan gör nya smaksättningar varje gång. Favoriterna just nu är jordgubbsglass med vit choklad och mjölkchokladglass doppad i nougat och toppad med malda hasselnötter.

Minas Glass finns som färdiga bägare med en eller två smaker samt som glasspinnar. Vi kokar egen topping som kolasås (som denna vecka dock blev lite för tjock), mörk chokladsås eller bärkompott. Ekströms café i Degeberga levererar även mycket goda kaksmulor som är goda att strössla på glassen.

måndag 4 juli 2011

Sommartider 2011

Under hela juli till och med första veckan i augusti håller vi extraöppet här i chokladkafeet, choklad- och vinägerbutiken.

Onsdag - fredag kl. 11-17
Lördag kl. 10-14

Ni är mycket välkomna att boka ert besök även måndag och tisdag.

När scouterna är på besök 26 juli till 6 augusti håller vi öppet alla dagar utom söndag.

Jag kommer även vara i chokladstudion och tillverka på tisdagar, så det går jättebra att titta inom även då. För att vara på den säkra sidan, slå gärna en signal eller skicka mig ett sms 0768716884. Står jag i ett kritiskt chokladmoment låser jag dörren, men är den öppen är ni alltid välkomna in.

Glassmaskinen har kommit, familjen har frossat i mina glassexperiment de senaste dagarna och på torsdag kommer vår livsmedelsinspektör hit för att godkänna vårt nya glassrum. Hoppas kunna servera nygjord glass från och med fredag om allt går vägen.





Vi i Minas Chokladstudio ser fram emot många moln på himlen och mycket regn onsdag-lördag denna sommar, så att ni alla blir riktigt chokladsugna ;-)