onsdag 25 april 2012

Kakaobönder i Minas Chokladstudio

Jag har aldrig varit vidare förtjust i torra småkakor. Min gammelmormor Anna hade alltid småkakor hemma, och jag skulle tro att det alltid var sju sorter. När jag startade Minas Chokladstudio 2007 och skulle ta fram lite olika godsaker att fika på i vårt chokladkafé, letade jag fram några av mormor Anna och morfar Valters kakrecept. En favorit blev kolakakan med tillsats av min favoritingrediens blev chokladkolakakan som vi bakat nästan varje fredag och lördag sedan dess. För jag har märkt att om kakan är lite seg och knäckig så slinker det visst ned en och annan även hos mig. 

En ny favorit bakade vi för några dagar sedan. Det var morfar Valters recept på bondkakor som fick sig ett uppsving med lite knaprigt bittra kakaobönor - Kakaobonde!

Kakorna packar vi i små glasburkar, fina att ge bort som present. Eller ut på picknick som jag och mina flickor testade härom dagen. I burken hittar ni även havrekakor med torkade hallon och vit choklad samt havrekakor med jumborussin. Även de härligt sega och knäckiga.