måndag 18 juni 2012

Midsommar 2012

Midsommarafton låser vi dörren till Minas Chokladstudio och dansar kring stången hela dagen. Midsommardagen tar vi semester, äter överblivna jordgubbar och njuter av sommaren! Därför håller vi extraöppet på torsdag kl. 9.30-15.30. Jag finns även på plats onsdag och håller kurs. Om en chokladnödsituation skulle inträffa går det bra att titta inom för chokladshopping. Välkomna!

söndag 3 juni 2012

Sjung om studentens lyckliga dar...



... ja visst var jag en lycklig student! Champangefrukost med svenska jordgubbar, gräsfläckar på den vita kjolen för att parkförvaltningen i Karlstad ville ha nyklippt på studentdagen. Skor med höga klackar som gav skavsår på väg till kyrkan. Men lycklig var jag, det kan man se på alla bilder som släkten tog!

Och det var minsann inte så konstigt. Jag hade ju följt mitt hjärtas högsta önskan och trampat vidare i morfar Valter och mormor Annas fotspår. Jag var nu bagare och konditor, med visionen om att just tårtor var meningen med livet.

Jag gjorde min egen studenttårta; chokladbotten, jordgubbsmousse och ett stort berg med jordgubbar på toppen! Övriga menyn hade jag också bestämt; matjessill, färskpotatis och gräddfil med gräslök. Mamma utökade menyn med varmrökt lax för att inte allt för många gäster skulle gå hungriga från firandet. Nog var jag en lycklig student, och lyckan sitter i än idag!

Jag har fortfarande plats för några betällningar till på självaste studentdagen. Kanske en studentmössa som på bilden med sockerkaksbotten, jordgubbskompott, vit chokladkräm och vispad grädde. Eller någon av våra andra tårtor som ni hittar under kategorin Chokladtårtor här i bloggen. Och skulle någon vara sugen på Minas egen studenttårta anno 2001, så ordnar vi det med.

Beställer tårtan gör ni senast 5 arbetsdagar innan avhämtning via mail amina @ chokladstudion.se eller 0768716884. 25 kr/bit tar vi för studenttårtan.