måndag 2 mars 2015

Påsk, choklad och konst i Minas Chokladstudio


Härliga våren med sitt ljus och den chokladiga påsken är på intåg!

Denna vecka börjar vi gjuta de första chokladägghalvorna som sedan fylls med praliner och limmas ihop med smält choklad, doppas i choklad och dekoreras med små blommor. Det kommer även rullas nougat- och mandelägg alá Mozart. Årets påskfärgade chokladpralin blir med mango och citron. Beigebruna pappägg ligger och väntar på att fyllas med Minas choklad.

Hos oss börjar årets Konstrunda redan 25 mars med extraöppet för alla chokladglada! Välkomna in i Minas Chokladstudio för en chokladfika. Här finns Minas scones, chokladvåfflor med 2 sorters chokladkräm, praliner och påskchoklad från egen tillverkning. 

PÅSKÖPPET
onsdag 25 - fredag 27 mars kl. 11-17
lördag 28 mars kl. 10-14 (Välkomna att boka Chokladfrukost kl. 10)
onsdag 1 april - Långfredag kl. 11-16
Påskafton kl. 10-14

Superglad att presentera vår konstnär Carl-Fredrik Wachtmeister, vars tavlor kommer pryda våra väggar i chokladkaféet från 25 mars. 

Konstnärs CV

Carl-Fredrik Wachtmeister är 30 år gammal och född och uppvuxen i Stockholm. Konstintresset har alltid funnits där men det var när föräldrarna fick sina porträtt målade som intresset för en ordentlig skolning och just inom porträttmåleriet uppkom. Carl-Fredrik har i två omgångar á ett år studerat vid Charles Cecil Studios i Florence. Detta är en traditionell skola som erbjuder skolning inom naturalistisk teckning och måleri. Här lär man ut sight-size tekniken. Duken placeras parallellt med modellen och konstnären står på ca 4 meters avstånd för att därifrån bättre kunna få en realistisk uppfattning av både modell och porträtt. På detta avstånd kan proportioner lättare bestämmas och ett naturligt fokus skapas.

Carl-Fredrik målar endast med sina modeller på plats för att kunna fånga den levande effekt i form av fokus, ljus och personlighet som urskiljer ett porträtt från ett fotografi.
Inspiration hämtas från gamla mästare som Rubens, van Dyck och Velasquez men även "modernare" konstnärer som Sargent, Zorn, Boldini och Repin. Med en uppväxt bland nordisk sekelskifteskonst finns även en svaghet för målare som Richard Bergh, Axel Törneman och Munch.

Carl-Fredrik har under de senaste åren börjat med landskapsmåleri och är för tillfället mycket intresserad av att försöka fånga de naturalistiska effekterna skapade av konstnärer som Corot, Sargent, Liljefors och Levitan men är även fascinerad av mer känslosamma och stämningsfulla landskapsmålare som Eugene Jansson, Törneman, Monet och Anglada Camarassa.


Chokladhälsningar
Nanette, Bagarberta, Pia-Lotta och Mina