En glass gjord på enklaste sätt, med noga utvalda råvaror och inga konstigheter. Ekologisk mjölk och grädde från kor som betat på skånska ängar. Ägg från hönorna på Ingemansgården i Kiaby, där hönorna spatserar runt i hönshuset och pickar spannmål odlat vid Oppmannasjöns strand. Från Göingebygdens varierande landskap hämtar Fredriks bin sin nektar. Bina flyger hem till kupan och framåt hösten levererar Gläntans Bigårdar en len, gyllende och aromrik honung till Minas Chokladstudio. Från skånska ekologiskt odlade sockerbetor utvinns bärnstensbrunt socker, som ger Minas glass en fyllig smak och len konsistens.
Minas glass görs med ekologisk mörk choklad, mjölkchoklad eller vit choklad som bas. Nykokta godsaker som Minas bär, Minas kolasås, Minas chokladsås eller Ekströms kaksmulor serveras till.
Till en sats vit chokladglass tillsätter jag en överfull hink hackad choklad!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar