måndag 10 januari 2011

ChokladChips

Jag gillar när chokladkakorna inte är alldeles för tjocka. Tunna och fina ska de vara, så att man lätt kan bita av och sedan låta chokladen smälta i munnen. ChokladChips är en riktig storsäljare i Minas Chokladstudio. Vi kallar dem chips för att de är extra tunna och smaksatta med flingor av havssalt. Salt och choklad är en smaksensation tycker jag.

Minas Chokladchips finns i 4 varianter.
  1. Mörk choklad 71% kakaohalt Criollo eller Trinitarioböna, rostade krossade kakaobönor och havssalt. Vuxen smak, passar fint till ett rött fylligt vin med lite syra.
  2. Mjölkchoklad 42% kakaohalt Forasteroböna, rostade krossade kakaobönor och havssalt. Mjölkchokladens höga kakaohalt gifter sig fint med kakaobönornas bitterhet och sältan.
  3. Mjölkchoklad 42% kakaohalt Forasteroböna, puffad amarant och havssalt. Lite krispiga puffar av amarantörtens frö.
  4. Vit choklad med rostade krossade kakaobönor, chili och havssalt. Chokladens sötma dämpar chilins styrka och saltet tillsammans med sötman ger chokladen en ny dimension.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar