Två kurser – två nivåer
Dag 1/ En kurs för nybörjare inom pralin- och konfektyrtillverkning, för dig som inte tidigare gått någon kurs
Vi går igenom chokladens grunder, sorter och kakaobönor. Temperering och gjutningen av pralinskal. Vi kokar olika fyllningar och pratar hantverksmässig pralintillverkning, förpackningar och råvaror. Amina berättar om de olika upplevelser hon kopplat till Minas Chokladstudio, för att attrahera kunderna och få deras besök att vara lite längre. Skapa ett besöksmål av din tillverkning och din butik.
Dag 2/En kurs för dig som har erfarenhet av tillverkning och som vill lära mer.
På denna fortsättningskurs utgår vi från er som kursdeltagare. Vi tempererar och diskuterar hur hantverksmässig tillverkning kan ske och hur du kan utveckla ditt sortiment och erbjudande till kunden. Vi kokar olika typer av fyllningar och diskuterar förpackningar, chokladråvara och förvaring.Amina berättar om de olika upplevelser hon kopplat till Minas Chokladstudio, för att attrahera kunderna och få deras besök att vara lite längre, skapa ett besöksmål av din tillverkning och din butik. Som kursdeltagare är du välkommen att maila en beskrivning av dina produkter och din verksamhet. Då kan vi under kursen utveckla dem.
Vår lärare under kursdagarna blir Amina Olsson. Amina startade Minas Chokladstudio 2007, men har arbetat med choklad sedan 2001. I Minas Chokladstudio i Skåne gjuter, spritsar och rullar Amina Olsson chokladpraliner fyllda med smaker från närområdet.
Skicka gärna ett mail och berätta kort om din kunskapsnivå samt om du har några speciella önskemål som skall tas att upp på den kurs du anmäler digtill, amina@chokladstudion.se
Du kan också följa Amina på hennes chokladblogghttp://www.minaschokladstudio.blogspot.com
Tid och plats
Måndag 18 november, 09.00 – 17.00,nybörjare
Tisdag 19 november, 09.00-17.00, fortsättningskurs
Kursen hålls på Krokstad utanför Säffle.
Kostnad
600 kr/person/kurs + moms, kostnaden faktureras i efterhand. Kursen är delfinansierad av landsbygdsprogrammet.
Målgrupp
Blivande företagare och företagare inom småskalig livsmedelsförädling och turismsom vill lära sig pralin- och konfektyrtillverkning.
Anmälan och mera information
För ytterligare information kontakta Margareta Edsgård.
Bindande anmälan senast måndag 4november.
Det går också bra att anmäla sig påHushållningssällskapets hemsida.
Margareta Edsgård Eva Nilsson
054-54 56 25, 070-553 68 11 054-54 56 08, 070-829 10 05
margareta.edsgard@hush.se eva.nilsson@hush.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar