söndag 27 juni 2010

Stickat i chokladbrunt!

Nu finns AnimameA Garn som utställare i Minas Chokladstudio. Nu i sommar är det hattar, väskor och sjalar bland annat. När det blir lite svalare ute kommer raggsockor, mössor, vantar och handledsvärmare fram.

När Marina hade stickat 18 chokladbruna mössor som jag sålt höll hon på att bli helt galen. Denna populära fick namnet Aminamössan. Sedan ett år tillbaka har hon tillåtelse av mig att även sticka i andra färger. Choklad finns ju i mörk choklad i olika nyanser till exempel. Choklad gjord på Forasterobönan kan nästan se brunsvart ut, medan choklad gjord på Criollobönan har en mer rödbrun ton. Sedan har vi ju mjölkchoklad och vit choklad.

För ytterligare variation stickar Marina även i färger som finns inne i våra chokladpraliner.
Limegrönt, LakritsRot, Rabarber, Hallon, Havtorn, Chili, Björnbär, Nougat för att nämna några.

Ett tips från mig är riktigt fina sommarsjalar i hallon, blåbär, brännässla och citron att kura ihops sig i under kyliga utesittarkvällar nu i sommar.

söndag 20 juni 2010

Midsommar 2010

Alla som vill njuta av vår goda choklad under midsommarhelgen är välkomna onsdag 23 juni och torsdag 24 juni kl. 13-18 för chokladinköp.

Midsommarafton och midsommardagen håller vi stängt, äter sill och dansar kring midsommarstången.

Denna månads chokladfrukost är flyttad till lördag 3 juli och nu finns det platser kvar att boka på grund av återbud.

Glad Midsommar!

måndag 7 juni 2010

Villa Vinäger har flyttat in i Minas Chokladstudio



Heike på Villa Vinäger i Åhus har under de senaste åren introducerat en ädelvinsvinäger här i Norden. Förföriska smaker från vinägergården Doktorenhof i Pfalz, Tyskland.

Den har funnits i sortimentet hos Minas Chokladstudio sedan något år tillbaka och nu tar vi över agenturen.

Det är en balsamvinäger gjord på söta viner som lagrats på ekfat mellan 6 till 10 år. Vinägern smaksätts med olika örter, frukter och bär. Tillsatsen av druvmust och lite honung gör att vinägern får en fyllig och mildare smak. Passar alldeles utmärkt som dryck till vår choklad eller som en alkoholfri aperitif med riktigt exklusiv känsla. Krydda din sallad eller några droppar över lättkokta grönsaker och ugnsstekt kyckling. I Minas Chokladstudio finns vinägern i ett tiotal smaker och på menyn kommer ni framöver att kunna beställa ett urval av dessa smaker.

Självklart har vi gjort chokladpraliner med vinäger i, till exempel JordgubbarVinäger med jordgubbar från Näsum!
Önskas vinäger och choklad som ett paket på posten besöker du villavinager.se