måndag 23 augusti 2010

PepparMynta


Hemma hos min mormor dricker vi alltid te med mintsmak innan det är dags för natten. Vi går ut i mormors örtträdgård och plockar mynta. Pepparmynta, krusmynta och kungsmynta. Fräscht och gott!

Mint och choklad är en klassisk kombination. Skulle tro att de flesta som jobbar med choklad har mintchoklad i sortimentet. Balansen mellan för mycket och för lite är hårfin, speciellt om man använder mintolja. Har man otur kan det påminna om tandkräm. På ett av mina tidigare jobb blandades olika mintoljor från olika tillverkare för att uppnå rätt smak.

Det blir lite enklare om man gör som vi i Minas Chokladstudio. Vi tar en promenad ut i trädgården och plockar gröna små blad av pepparmynta. Jag satte en liten planta för två år sedan och nu växer den som en mycket trevlig ogräs. I köket kokar vi upp grädde med nyskörden, blandar med mjölkchoklad, tillsätter en klick smör och en skvätt sprit. Nästa dag när vi kommer till jobbet väntar små krämiga chokladpraliner med en ljuvligt grön mintsmak. Mycket gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar