tisdag 5 mars 2013

Chokladlunch 16 mars kl. 12.

I januari 2006 var jag på min allra första chokladresa. Jag skrev min B-uppsats om den Mexikanska choklad- och kafékulturen. Vi besökte olika gårdar som odlade kakao och små små chokladfabriker. I Mexiko City och Oaxaca besöktes chokladbutiker och chokladkaféer. Det mexikanska folket visade stor gästvänlighet och flera gånger blev vi hembjudna på en kopp choklad. Höjdpunkten på denna resa var besöket hos Carmen, då vi hade med oss soltorkade kakaobönor som vi köpt på marknaden i Oaxaca. Hos Carmen rostade vi bönorna över öppen eld och malde dem sedan på hennes Metate, en stenmortel av vulkansten som använts ända sedan Maya-folkets tid.

Vi blev vid flera tillfällen serverade kakao och choklad som en ingrediens i mat. Dessa smaker tog jag med mig i minnet hem till Minas Chokladstudio.

Numera är det min kollega Katharina på Ekströms Cafe och bageri som lagar maten till oss, eftersom vår chokladproduktion blivit så stor att den tar över hela köket här i chokladstudion.

Lördagen den 16 mars kl. 12:00, är det nu dags att servera Minas Chokladkyckling som en god lördagslunch i Minas Chokladstudio, Rinkaby. Boka bord med mail till amina@chokladstudion.se eller sms/samtal till 0768-716884 senast 11 mars kl. 10.00. 

Chokladlunch

Värmande chokladdryck

Chokladmarinerad Fridhillskyckling med mild rökig chilihetta och frisk lime. Serveras med ugnsgrönsaker, chokladsås, krispig sallad och bröd.

Dagens chokladiga dessert med Minas kaffe eller chokladte

Pris: 195 kr 
120 kr för barn upp till 10 årInga kommentarer:

Skicka en kommentar