torsdag 9 april 2015

Nästa Chokladfrukost, Mini-/Mellankurs i pralintillverkning eller Chokladprovning?



Detta inlägg uppdateras vartefter det tillkommer nya bokningsbara datum för Chokladfrukost, pralinkurs eller någon av Minas provningar. Förutom dessa går det jättebra att boka andra datum och tider som passar just er och Minas kalender.


Minas Mini- eller Mellankurs i pralintillverkning

Minikurs Onsdag 22/4 kl. 17- ca 21 
Mellankurs Onsdag 20/5 kl. 9- ca 17

Mina välkomnar i vår kurslokal lilla Chokladvillan, Tostebergavägen 766 mitt mellan Tosteberga och Trolle Ljungby slott.

MINIKURS - grundkurs i litet format
Här jobbar vi tillsammans, tempererar choklad, gjuter pralinskal och kokar fyllning.

Mina tipsar om hur enkla och utsökta praliner kan skapas hemma. Hon berättar och guidar oss genom de olika stegen från chokladråvara till 2 sorters praliner, som vi sedan förpackar för att ta med hem. Vi provsmakar lite olika chokladsorter och har möjlighet att ställa alla våra kluriga chokladfrågor. 

Välkomna att boka plats! 

Pris 800 kr/person vid upp till 8st kursdeltagare.

Liten chokladfika och en ask med kurspraliner ingår i priset.

MELLANKURS - grundkurs i lite större format
Genomgång av olika chokladsorter och pralinvarianter, teoretisk och praktisk genomgång av temperering av choklad. Vi tempererar choklad under handledning, gjuter pralinskal, kokar fyllning tillsammans och doppar praliner för hand och med gaffel. Genomgång av olika sätt att dekorera praliner. Vi provar oss igenom de olika stegen från böna till färdig choklad. Ask med kurspraliner att ta med hem.

Jag anpassar gärna kursen utifrån deltagarnas önskemål om innehåll. Maila mig era tankar och idéer.

Jag beräknar att kursen tar ca 8h. Vanligen tar det ju  2 dagar att göra en pralin, för att chokladen skall hinna stelna på bästa sätt mellan de olika momenten.


Pris 1650 kr/pers max 8 deltagare

Övernattning finns i Trolle Ljungbys jaktstuga, 7 km från lilla Chokladvillan. Eller hos Bodelssons by the Sea i Tosteberga 5 km från lilla Chokladvillan. Chokladrabatt på boendet när det bokas samtidigt som kursen!


Chokladfrukost 
alltid sista lördagen i månaden + extrainsatta

11/4 kl. 10
25/4 kl. 10 fullbokad!
2/5 kl. 10 fullbokad!
9/5 kl. 10
30/5 kl. 10
27/6 kl. 10. 
Hela juli serveras Chokladfrukost varje lördag kl. 10.

Mumsig frukostbuffé i chokladens tecken. Scones, surdegsbröd, våfflor, chokladkräm till mackan, müsli med kakaobönor, fil, mjölk, äppelmust, smör och ost. Chokladkaffe, choklad te och varmchoklad serveras till. Välkomna att boka bord!

Pris 130kr/pers Ätande barn upp till 10 år betalar halva priset.

Det går fint att boka annat datum om ni är minst 10 personer. 


Provning choklad & Minas praliner
lördag 18/4 kl. 11

Chokladig välkomstdryck. Lyssna till Minas chokladliv, chokladresor till Mexiko och Fiji. Provningsmetodik och avsmakning av 4 choklad och 5 av Minas chokladpraliner. Vi tittar på Minas bilder från kakaoplantagen, choklad- och pralintillverkning. Välkomna att boka plats!

Pris: 275 kr/pers. 

Provningen finns även som Egen provning. Då följer du en Chokladguide skriven av Mina och provar dig igenom 9 olika chokladbitar och praliner. Kan bokas i Minas Chokladstudio eller som take away! 125 kr/pers + 15 kr om chokladdryck önskas till.

Provning böna till choklad
Fredag 8/4 kl. 

Chokladig välkomstdryck. Lyssna till Minas chokladliv, chokladresor till Mexiko och Fiji. Provningsmetodik och avsmakning av 9 olika bitar från kakaoböna till färdig choklad. Vi tittar på Minas bilder från kakaoplantagen och chokladtillverkning.

Pris: 210 kr/pers. 

Provningen finns även som Egen provning. Då följer du en Chokladguide skriven av Mina och provar dig igenom 9 olika bitar. Kan bokas i Minas Chokladstudio eller som take away! 125 kr/pers + 15 kr om chokladdryck önskas till.


Chokladhälsningar
Mina & Nanette





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar