lördag 1 maj 2010

Skräckinjagande choklad

Under årets Konstrunda deltog Minas Chokladstudio vid Konststad Kristianstad på Quality Hotel Grand.

Innan jul fick jag beskedet av hotellets husfru att jag skulle dela utställningsrum med Teresa Holmberg, mamma till Le Grand Bèbè. Jag och Teresa bestämde träff och idéerna fullkomligt sprutade ur Teresa som redan hade ett tema klart. Teresa arbetar vanligen i betong och glas, men denna gång ville hon använda all sin kreativitet och ge sig in i chokladens land. Med stöd och tips från mig om hur chokladen fungerar och hur man kan använda choklad till gjutning och få olika ytor mm, förvandlades CardellQuality Hotel Grand till ett chokladparadis.

Bord med ben gjutna av choklad och en bordskiva bestående av 125 kg choklad. Tack Callebaut! Teresa gjorde även gjutformar i silikon och lånade ett riktigt kranium. Formen fylldes med vit choklad. Det bästa var Gästabudet på torsdag kväll, då mörk chokladmousse serverades som dessert. Chokladmoussen hade fyllts inuti chokladkraniet och för att komma åt sin dessert fick skallen krossas med kniv och hammare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar