tisdag 14 september 2010

Mitt i smakmånad Kristianstad - provbakning pågår

Har ju fördelen att vara hemma och mysa med lilla Vilma på tisdagar. Brukar bli en simtur i Evas varmvattenbassäng på förmiddagen och en lång promenad på eftermiddagen. Idag var vädret inte på vår sida, så vad passar sig egentligen bättre än chokladkaksbakning.

För någon vecka sedan skickade Elin ett recept till mig. I samarbete med Kristianstad Kommun har hon tagit fram en mycket trevlig receptfolder, med ingredienser från matmakare här i bygden. Foldern kommer att delas ut under Skördefesten på Södertorg sista lördagen nu i september.

Från Minas Chokladstudio kommer ingredienser till en underbart mjuk, fluffig och seg chokladkaka gjord på kakaobönan Forastero med knapriga rostade kakaobönor på toppen.

Lilla Vilma, som dagen till ära ansvarade för kvalitetssäkringen, intygar att smeten var fruktansvärt god.

I Minas Chokladstudio kommer det att finnas förpackningar med så mycket choklad du behöver för att själv kunna baka Elins kaka och på etiketten finner du receptet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar