tisdag 5 oktober 2010

LakritsRot med en flinga havssalt

Min absoluta favoritpralin. Jag älskar choklad i kombination med salt. Äter minst en LakritsRot under en arbetsdag, minst!

Vi använder lakritsrot från Italien. Den får koka med i grädden tillsammans med en klick honung. Lakritsgrädden blandas med mörk choklad och lite smör. En skvätt anis-snaps tillsätts för konserverande effekt. Sedan spritsas tryffeln i skal och får vila till nästa dag, då det är dags att försluta pralinen och rulla den i mörk choklad. Vi dekorerar med en flinga havssalt.
En favorit inte bara hos mig. Skulle tro att 80% av alla våra chokladkunder väljer LakritsRot. Vissa blir riktigt hotfulla om den är slut. Som en höggravid tillexempel. Hon vaggade in genom kaféet och fram till pralinmontern. Tittade sig omkring och gav mig sedan en arg blick. Var är lakritspralinen!? Vi hade några på gång i köket, men det skulle ta någon timme till. Kunden slog sig ned vid ett bord, slog upp telefonen och började beta av släkten. Fick tag på en kusin som lovade köra inom Rinkaby på väg från jobbet. Lyckligare människa får man leta länge efter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar