onsdag 13 oktober 2010

Östersund, Saerimner och SM i mathantverk

Tog nattåget till Östersund i måndags för medverkan vid årets Saerimner. Anordnas av Eldrimner som är ett nationellt resurscentrum för mathantverk. Jag ingår i Eldrimners ungdomssatsning, Generation Mathantverk. Det innebar deltagande med ett mycket kort invigningstal samt intervju på stora scenen på tisdagkvällen. Detta var även 5:e gången som jag sitter med i juryn för SM i Mathantverk och 4:e gången med den ärofulla titeln, ordförande. Klassen är så klart Chokladpraliner och hantverkskonfekt.

Vi provade mellan kl. 11-16, 8 olika chokladpraliner och 6 olika konfekt (kola, knäck och marmeladkonfekt). Många spännande smaker och vinnaren är supergod med mycket innovativ smaksättning. Medaljerna delas i kväll ut under den stora Mathantverksgalan om några timmar.

Hela dagarna är fulla med intressanta seminarier, trevliga människomöten och provsmakning. Trevligast idag var verkligen en fantastisk "brunost", en getost från Norge med seg konsistens och fantastisk smakkaraktär åt lakrits- och chokladhållet. Både sälta och sötma. Den med Minas Chokladkräm på, det vore som att ta en raket direkt till stjärnorna...

1 kommentar:

 1. Var uppe i Saerimner och lyssnade på dig bl a
  ett härlig föredrag som gjorde en glad och gav lust att äta choklad.
  Lycka till i framtiden
  Tänker titta in när jag är i Skåne

  Kerstin

  SvaraRadera