torsdag 27 januari 2011

En kopp varm chokladdryck

Hörde fåglarna kvittra i veckan. Solen tittade fram och snön hade nästan smält bort. Men nästa dag var varm-choklad-drickar-vädret tillbaka. Mums!

De flesta gillar väl varm choklad?! Men det verkar finnas de som tycker att varm choklad får man bara dricka när man är barn eller om man skall ut i skidbacken. Tillsätter man då dessutom lite whisky blir det genast godkänt att gilla varm choklad, som vuxen.
Det värsta jag vet är när man beställer in varm choklad på ett kafé och får varm mjölk med o´boy. I värsta fall är det färdigblandat med mjölkpulver så att kafépersonalen endast tillsätter varmt vatten. Fruktansvärt! Kan knappast kallas varm chokladdryck, snarare endast varm dryck som är brun. Låter lika lockande och gott som det smakar.
Kommer man inom på en fika i Minas Chokladstudio så får man minsann aldrig o´boy eller liknande varianter av chokladdryck. Här använder vi riktig choklad som vi smälter i den varma mjölken. Mjölk med 3% fetthalt. Skulle det vara så att man inte kan dricka mjölk finns även havremjölk, eftersom det är min egen favorit. Vi mixar chokladdrycken med stavmixer. Då får man en härligt fyllig dryck med lite skum på toppen.

Minas chokladdryck finns även i påse att ta med hem. Och har du ingen stavmixer hemma så kan man vispa som en galning och uppnå nästan samma resultat.
I webb butiken finns chokladdrycken fylld i påsar om 150g. Det räcker till ca. 6 normalstora koppar. Vi skickar chokladdryck ända upp till Kiruna, om det skulle vara så att du inte har vägarna förbi Rinkaby.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar